KOGNITIV TILSHUNOSLIKNI TADQIQ ETISHGA OID PSIXOLOGIK YONDASHUVLAR ("Alfraganus" xalqaro Ilmiy Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada kognitiv tilshunoslikning tadqiq etilishida Sharq va G‘arb psixolingvistlarining yondoshuvlariga to‘xtalib o‘tamiz. Kognitiv lingvistika fani va uning vazifasi nima ekanligi, ayni vaqtda tilning psixologiya fani bilan uzviy bog‘liq muhim jihatlarini ko‘rib chiqadi. Olimlarning olib borgan taqdqiqot ishlariga oid yondashuvlarning bugungi kundagi ahamiyatiga ham to‘xtalib o‘tilgan.
Keywords: Kognitiv tilshunoslik; kognitiv psixologiya; zamonaviy lingvistika