BANKLARDAGI “CLOUD” VIRTUAL MA ’LUMOTLAR MARKAZINI QURISH USULLARINI AMALGA OSHIRISH VA OPTIMALLASHTIRISH ("Alfraganus" xalqaro Ilmiy Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada banklardagi “cloud” virtual ma’lumotlar markazining xususiyatlarini hisoblash va tahlil qilish hamda bulutli ma’lumotlarga ishlov berish markazi modeli tanlangan, modellashtirilgan va ko‘rib chiqilgan.
Keywords: Model; optimallashtirish; simulyatsiyalash modeli