TURLI XIL SOCH TO‘KILISHI HOLATLARIDA BIOTIN TARKIBLI PREPARATLARNI QO‘LLASHNING AYRIM JIHATLARI ("Alfraganus" xalqaro Ilmiy Jurnali, 2025)
Maqolada turli soch to‘kilishlarni davolashda biotin o‘z ichiga olgan preparatlardan foydalanish muhokama qilinadi. B 7 vitamini yoki H vitamini sifatida ham tanilgan biotin soch, teri va tirnoqlarni sog‘lom saqlashda muhim rol o‘ynaydi. Ushbu sharh soch sog‘lig‘ini yaxshilash va soch to‘kilishini kamaytirishda biotinning samaradorligini ko‘rsatadigan klinik tadqiqotlarni o‘rganadi. Biotinning soch follikulalariga ta’sir qilish mexanizmlari va uning soch o‘sishi jarayonlariga ta’siri ham muhokama qilinadi. Bundan tashqari, biotin o‘z ichiga olgan dorilarning dozalari va foydalanish muddati, shuningdek, yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan yon ta’sirlar va kontrendikatsiyalar bo‘yicha tavsiyalar muhokama qilinadi. Ushbu sharh soch to‘kilishining oldini olish va samarali davolash usullariga qiziqqan shifokorlar va bemorlar uchun qimmatli ma’lumotlarni taqdim etadi. НЕКОТОРЫЕ АСПЕКТЫ ПРИМЕНЕНИЯ БИОТИНСОДЕРЖАЩИХ ПРЕ- ПАРАТОВ ПРИ РАЗЛИЧНЫХ СОСТОЯНИЯХ ВЫПАДЕНИЯ ВОЛОС
Keywords: biotin; soch to'kilishi; vitamin B7; soch follikulasi; dermatologiya