AHOLI BANDLIGI SOHASIDAGI DAVLAT SIYOSATINI TAKOMILLASHTIRISHNING ASOSIY YO'NALISHLAR ("Alfraganus" xalqaro Ilmiy Jurnali, 2024)
Ushbu maqolada aholi bandligiga ijtimoiy-iqtisodiy tushuncha sifatidaqaraladi. Aholi bandligi iqtisodiy tushuncha sifatida aholining iqtisodiy faol qismini ishlabchiqarish vositalari bilan birlashtirish amalga oshadigan, bevosita mehnatni amalga oshirishjarayonida tadqiq etiladi. Aholi bandligi ijtimoiy ishlab chiqarishga xos xususiyat bo’lib, undamehnat buyumlarini o’zgartirish bo’yicha ma’lum bir sifatlarga ega bo’lgan ishchilarningbirgalikdagi faoliyati amalga oshadi.
Keywords: Bandlik, ijtimoiy, mamlakat, aholi, iqtisodiyot, mehnat.