KURASH TURLARIDA TEXNIK USULLARNI O‘RGATISHDA MODELLASHTIRISH USULINING SAMARADORLIGI ("Alfraganus" xalqaro Ilmiy Jurnali, 2024)
Maqolada kurash turlarida texnik usullarni o‘rgatishni optimallashtirish. Kurashmashg‘ulotlarida kurash turlarini o‘rgatishning texnik usullarni modellashtirish uslubio‘rganilgan. Mashg‘ulot jarayonlarida modellashtirish uslublaridan unumli foydalanishto‘g‘risida murabbiylar o‘rtasida so‘rovnomadan foydalanildi. Kurash turlarida sportchiningtexnik harakatlari ko‘p va turli-tumanligi sababli u boshqa sport turlaridan farq qiladi. Kurashturlari kurashchining texnik harakatlarini tartibga solish va ushbu sohada mutaxassislar o‘rtasidamuloqot qilish imkonini yaratish uchun kurash texnikasining tasnifi, tizimi hamda atamalariishlab chiqilgan.
Keywords: Jismoniy tayyorgarlik, taktik usullar, o‘quv-mashg‘ulot, mashg‘ulot jarayoni, modellashtirish, optimallashtirish.