TALABA YOSHLAR O‘RTASIDA SOG‘LOM TURMUSH TARZINI SHAKLLANTIRISH ("Alfraganus" xalqaro Ilmiy Jurnali, 2024)
Sog‘lom turmush tarzi, bu inson salomatligini yaxshilash va muhofaza qilishga qaratilganfaol harakat hisoblanadi. Sog‘lom turmush tarzi yo‘nalishlari bu kun tartibiga rioya qilish,shaxsiy gigiyena, to‘g‘ri ovqatlanish, jismoniy harakat, ekalogik tarbiya, ruhiy salomatlikniasrash, zararli odatlardan voz kechish, tibbiy madaniyat hisoblanib ushbu maqolada ushbusohalarga rivoya qilishning manbaalari ko‘rsatib o‘tilgan.
Keywords: sog‘lom turmush tarzi, shaxsiy gigiyena, jismoniy harakat, ekologik tarbiya, ruhiyat, ruhiy iztirob, tibbiy madaniyat, turmush madaniyati, jismoniy faollik, dofamin garmoni.