(untitled) ("Alfraganus" xalqaro Ilmiy Jurnali, 2025)
(Ulug’ G’alabaning 80 yilligiga bag’ishlanadi.) O’zbekistonning ko’p millatli xalqi Ikkinchi jahon urushida fashizm ustidan tarixiy g’alabaga erishishga ulkan hissa qo’shgan. Xalqimiz bugungi tinch, erkin va farovon hayotni himoya qilib qolgan fidoyi ota-bobolarimizning jasorati va qahramonligini hech qachon unutmaydi. Maqolada o’zbek xalqining urush yillaridagi matonati, front va front ortidagi fidokorona xizmatlari haqida so’z yuritiladi.