(untitled) ("Alfraganus" xalqaro Ilmiy Jurnali, 2025)
Artemisia Juncea o’simligining yer ustki qismining uglevod kompleksi o’rganildi. Uglevod kompleksi ajratilib, uning fizik-kimyoviy ko’rsatkichlari aniqlangan, monosaxarid tarkibi belgilangan va IR spektrlari tahlil qilingan. Suvda eruvchan polisaxaridlar mavjudligi hamda ularning geterogen polisaxaridlar ekani ko’rsatildi. Shuningdek, yuqori darajada eterifikatsiyalangan pektin moddalari va gemisellyuloza borligi tasdiqlandi.