(untitled) ("Alfraganus" xalqaro Ilmiy Jurnali, 2024)
Maqolada kurash turlarida texnik usullarni o‘rgatishni optimallashtirish. Kurash mashg‘ulotlarida kurash turlarini o‘rgatishning texnik usullarni modellashtirish uslubi o‘rganilgan. Mashg‘ulot jarayonlarida modellashtirish uslublaridan unumli foydalanish to‘g‘risida murabbiylar o‘rtasida so‘rovnomadan foydalanildi. Kurash turlarida sportchining texnik harakatlari ko‘p va turli-tumanligi sababli u boshqa sport turlaridan farq qiladi. Kurash turlari kurashchining texnik harakatlarini tartibga solish va ushbu sohada mutaxassislar o‘rtasida muloqot qilish imkonini yaratish uchun kurash texnikasining tasnifi, tizimi hamda atamalari ishlab chiqilgan.