(untitled) ("Alfraganus" xalqaro Ilmiy Jurnali, 2024)
Maqolada O‘zbekiston Respublikasining 26-son (21_12_22_2023-01-16_13-27-52) reestriga kiritilgan antibiotiklarni taqqoslash va tahlil qilish natijalari keltirilgan. O‘rganishlar shuni ko‘rsatdiki, O‘zbekiston Respublikasida ro‘yxatga olingan, yuqumli kasalliklar qo‘zg‘atuvchilariga bakteritsid va bakteriostatik ta’sir ko‘rsatadigan antibiotiklar ta’sir mexanizmi va kimyoviy tarkibi jihatidan xilma-xil bo‘lib, bu yuqumli kasalliklarni samarali davolash imkonini beradi.